Ken je dat? Dat je een té druk weekend hebt gehad en dat er dan op maandag bijna niets uit je handen komt? Omdat je nog zoveel indrukken, gesprekken en prikkels aan het verwerken bent…. En dan denk je, ja ik wist het van te voren, en toch doe je het. Want soms kom je er gewoon niet onderuit, loopt je agenda vol met verplichtingen van familie en/of vrienden. Zelf hou ik me aan de regel: één afspraak per weekend en dan alleen op zaterdagavond. En dat werkt. Voor mij.

Vandaag is het maandag en komt er dus niets uit mijn handen. Weekend was vol gepland met afspraken en tussendoor ook nog wat huishoudelijk werk gedaan, en vannacht lag ik te woelen in bed met een hoofd vol indrukken, gesprekken en ook nog eens een lijst met de dingen die ik eigenlijk had moeten doen. Mijn eigen “gouden regel” dus niet toegepast en nu zit ik met de gebakken peren.

Waarom bewaak ik mijn grenzen dan niet? Gewoon omdat het soms echt niet anders kan, omdat er feestjes worden georganiseerd waar ik bij aanwezig moet zijn. Gezellige avond, gezellige middag en dan ook nog eens langer blijven hangen dan ik van tevoren had ingepland.

Vanaf volgende week ga ik me gewoon weer aan mijn regel houden. Dan kan ik optimaal genieten van de mensen om me heen EN ik bewaak mijn eigen grenzen.