Mijn magische woord voor deze maand is SAMEN. Ik merk steeds meer dat ik geen één-pitter ben, of dat ik dat niet wil zijn. Ik wil werken met een team, met andere mensen om sámen het verschil te maken. Dat kan zijn een project waarin we samenwerken, of dat we samen aan jouw onderneming werken. Maar -alleen-, dat is niets voor mij….

Steeds vaker word ik benaderd door mensen die eens met me willen sparren. Over hun idee of onderneming, over een gaaf concept. En soms komt hier dan een samenwerking uit voort. Ik zeg alleen ja tegen die projecten waar ook ik energie van krijg en dat is soms best moeilijk hoor! Want ik word al snel enthousiast, en weet dat ik heel snel zo enthousiast overkom, dat het net lijkt dat ik al aan boord ben.. Maar ik heb geleerd dat het ook belangrijk is om eerst bij mezelf na te gaan of ik nu zo enthousiast word door de energie van die ander of doordat ik zelf ook echt een bijdrage kan leveren, een toegevoegde waarde, die mij niet leegzuigt naar mate het project vordert.
Een goede tip die ik laatst kreeg was: als je weet dat je altijd te enthousiast reageert en je voelt dat je nog helemaal hyper bent en je eigenlijk alleen nog met je hoofd hebt gereageerd, slaap er dan eerst eens een nachtje over. Soms is die energie namelijk de volgende dag al weg en denk je, shit ik had dit helemaal niet moeten doen. Maar wanneer de energie zakt, naar je buik en ook werkelijk binnenkomt, en het voelt dan nog steeds goed.. zeg dan pas JA.

Waar heb ik allemaal volmondig ja tegen gezegd?

  • Marijke Lammers en ik hebben samen onze tweede presentatie gegeven voor een groep werkzoekenden in Dordrecht. Met onze workshop: Netwerken, makkelijker dan je denkt! willen we laten zien én laten voelen dat netwerken helemaal niet eng of vervelend is. Het is veel meer dan alleen een elevatorpitch verkopen. Contact maken met de ander en interesse tonen en vragen stellen is zoveel waardevoller dan alleen maar met visitekaartjes zwaaien.  Ook hier gaat het om SAMEN. Wanneer jij weet waar die ander naar op zoek is, en je hebt werkelijk contact gemaakt en je weet wat jij samen met die ander als gemeenschappelijke deler hebt, dan is het makkelijk om als ambassadeur voor die ander op te treden. Dus niet jijzelf, maar misschien iemand uit jouw netwerk heeft het antwoord op die vraag voor die ander.
  • Ik ben deze maand samen met een aantal collega-ondernemers van GP2W naar de film “Hidden Figures” geweest. GoodPlace2Work is mijn flexwerkplek en ik ben hier echt heel blij mee. Het voelt zo veel beter dan alleen thuis werken, ik heb nu gewoon echte collega’s!!
  • Samen met Tessa Faber voor wie ik werkzaam ben als Coachistent ben ik naar het Festival van Talent geweest, gewoon voor de gezelligheid, maar ook om haar te kunnen zien werken op het gebied waar zij zo goed in is: Workshops geven!! En wauw, wat is ze goed! Ik doe daar dan gewoon mijn ding: zorgen dat Tessa zich alleen maar hoeft te concentreren op haar presentatie. En als er dan iets fout dreigt te gaan, bijvoorbeeld dat de lunch niet op tijd is bezorgd, dan ga ik daar achteraan. Simpel, zo geregeld en niets bijzonders… maar zo fijn als je als workshopgever in ieder geval niet op een lege maag je presentatie hoeft te geven!
  • Nog zo fijn samenzijn: Heleen Langeveld, die een op Facebook een uitnodiging stuurde voor een “vrienden wandeling” op het strand bij Den Haag. Mooie ontmoetingen met mensen die ik nog nooit had gezien, zomaar, op een zonnige zondag. Superleuk om aan te kunnen deelnemen!
  • En, de netwerkwandeling georganiseerd door Pieter van Stein van Stichting Kijk Haar! Ik wilde al langer een keer aansluiten bij deze wandelingen, maar deze keer kon ik er echt niet omheen. De wandeling startte namelijk op Rotterdam Centraal en eindigde bij het SS Rotterdam. Hoe mooi kan het zijn! Als rasechte Rotterdamse kon ik hier geen nee tegen zeggen. Wederom een zonnige dag en ik heb hele leuke nieuwe contacten gelegd met een aantal dames en natuurlijk ook Pieter een beetje beter leren kennen.

Ben jij ook op zoek naar SAMEN? Misschien heb jij een goed idee en wil je eens horen van mensen die je nog niet kent hoe zij hierover denken. Of ben jij gewoon ontzettend nieuwsgierig en ben je benieuwd naar het verhaal van die ander. Ben jij op zoek naar verbinding en wil jij eens sparren met mensen die je nog niet eerder hebt ontmoet?
Dan nodig ik je van harte uit om eens mee te wandelen met een netwerkwandeling in het Kralingse Bos.

Graag ontmoet ik jou! Samen maken we het verschil!!